Geschiedenis

Na de tweede wereld oorlog, eind jaren veertig, was de heer T.IJ. de Klerk werkzaam in de kasteeltuin van Keukenhof. Daar ontstond de gedachte om werkzaamheden in de tuin machinaal uit te gaan voeren. Hij kocht een freesmachine, weliswaar één waar men nog achter moest lopen, maar voor die tijd al erg vooruitstrevend. Doordat het kasteel Keukenhof zich bevindt in het centrum van de bollenstreek, kon hij deze machine ook inzetten bij de bollenkwekers. Het werk liep zo goed dat hij versterking kreeg van zijn broer G. de Klerk. De werkzaamheden in dienst van Keukenhof werden beëindigd en het bedrijf groeide snel, hetgeen leidde tot één van de grootste loonbedrijven in de bollenstreek. Eind jaren zeventig nam het werk af, doordat grote kwekers eigen machines kochten. Er was toen al een hydraulische kraan binnen het bedrijf aanwezig om de ruige mest te laden voor het land. Na het bollen seizoen werd deze machine ingezet in de grond- weg- en waterbouw. Dit was het begin van een ommezwaai binnen het bedrijf; de nadruk kwam meer te liggen op het grondverzet en cultuurtechnische werken. Inmiddels had de tweede generatie zich reeds aangediend en medio jaren negentig is de onderneming aan hen overgedragen. Verheugend is ook dat sinds 2005 reeds de derde generatie werkzaam is binnen het bedrijf. In 1992 is de transport onderneming  " De Klerk Transport Lisse BV" opgericht. Dit vanwege de toenemende vraag naar transportdiensten binnen de grond-weg- en waterbouw sector.

Momenteel zijn binnen de onderneming meer dan 25 personen werkzaam met een vloot van meer dan 40 verschillende grondverzetmachines en vrachtwagens met bijbehorende accessoires.

Naast de activiteiten in de GWW sector is in 1987 ook het dochterbedrijf  "Caravan Center Lisse BV" opgericht. Deze organisatie richt zich voornamelijk op stalling, onderhoud en schadeherstel van caravans. voor meer informatie willen wij u graag verwijzen naar: www.caravancenterlisse.nl